Udstilling dragebod og havfruehår

Om dette arrangement

Tid
10:00 - 18:00

Drageblod og havfruehår - en udstilling om fabeldyr og fabelvæsener

Fra 6. august til 1. september kan du gå på opdagelse i Dr. Severin Eusebius Gyldenstiernes samling af alt fra drageblod, til havfrueskind og horn fra faune.

Kan du forestille dig, hvordan det er at svømme med havfruer, flyve på ryggen af grif og stjæle æg fra en drage? Hvem drømmer ikke om den slags fantastiske eventyr? Og Dr. Severin Eusebius Gyldenstierne har oplevet det hele. Han har rejst, set og studeret fabeldyr og -væsener igennem et helt liv som zoolog.

At være zoolog handler dog ikke kun om eventyr. Dr. Severin Eusebius Gyldenstierne er videnskabsmand og ansat på det naturvidenskabelige fakultet på Universitetet i Dunkelbergen, hvor han underviser de studerende i fabeldyr og -væseners liv og natur.

I perioden fra 6. august til 1. september inviterer Dr. Severin Eusebius Gyldenstierne dig til at gå på opdagelse i alle de spændende ting og sager fra fabeldyr og -væsener, som han har samlet på sine feltekskursioner rundt omkring i verden. Du finder dem på hans kontor: I hans reoler, på hans skrivebord og på hans opslagstavler - og der er alt fra drageblod, til havfrueskind og horn fra faune.

Det er ikke alle fabeldyr og –væsener, der giver æg, fjer og blod fra sig uden modstand, så ved flere lejligheder har Dr. Severin Eusebius Gyldenstierne næsten måtte betale for prøverne med sit liv.