Om dette arrangement

Tid
17:00 - 20:00
Pris
600 Kr
Lokalitet
Danmark
Bestil billet(ter)
For børn

Forfatterskolen for unge

08.11.18
Elsker du at skrive? Og kan du lide at arbejde med sproget og skabe gode historier? Så skal du da melde dig til Forfatterskolen for unge mellem 13 og 18 år. Her har du de bedste muligheder for at videreudvikle dit skrivetalent og for at møde andre unge med samme interesser for litteratur, sprog og fortællinger, som dig selv.

Forfatterskolen for Unge er et tilbud til unge i Roskilde, Odsherred, Ringsted, Holbæk, Kalundborg og Slagelse Kommune. Projektet er støttet af Kulturregionen Midt- og Vestsjælland og har kørt siden 2012.
Der er tilknyttet en forfatter til hver forfatterskole, og de lægger selv deres undervisningsplan. I Slagelse Kommune er det forfatter Malene Kirkegaard, der står for undervisningen.
Forfatterskolen løber over 2 semestre, og det koster 300 kroner pr. semester at deltage. Første semester slutter til jul. Andet semester slutter i maj med en afskedsreception og en fælles bogudgivelse. Undervisningen foregår på Slagelse Bibliotek.
 
Hvornår er der undervisning?
Første undervisningsdag er torsdag d. 8. november, og derefter mødes vi hver uge - 7 gange inden jul og 9 gange efter jul.

Alle dage er torsdage kl. 17-20

Hvad sker der til undervisningen?
Det første semester er dedikeret sproglig opmærksomhed, og I skal læse og skrive og læse hinandens tekster.
Hvad skriver vi egentlig, når vi skriver? Hvad står der på linjerne? og mellem linjerne? Hvordan skaber sproget betydning?
Vi skriver og leger og undersøger sproget.

Det andet semester fortsætter, hvor første semester slap, men nu med fokus på de tekster, I skal udgive til den antologi, som Forfatterskolerne udgiver i slutningen af andet semester.  I kommer gennem en professionel redigeringsproces, og vi træner oplæsning og mikrofonteknik, så I er klædt på til årets afslutning, hvor bogen bliver præsenteret. Her læser I egne tekster op for et publikum.

Tilmelding
Du skal sende en tekst på ca. 500 anslag (incl. mellemrum), hvor du fortæller om dig selv og forfatte en tekst på yderligere 500-1000 anslag. Det kan være et digt, en kort novelle eller starten på din første roman.
Send din tekst til Heidie Grummesgaard (Slagelse Bibliotekerne) på heidg@slagelse.dk

Der er frist for tilmelding og for at indsende din tekst mandag den 5. november 2018.

Læs mere om Forfatterskolen for Unge på Facebook og på https://forfatterskolenforunge.wordpress.com