Om dette arrangement

Tid
19:00 - 19:40
Pris
Gratis
Target

Koncert med Tumult

Der inviteres indenfor til et brag af en familie koncert, når Tumult kommer til byen og spiller deres variant af dansk folkemusik fremført med legende lethed og masser af sjæl.

Kan dansk folkemusik være hip? Er folkrock en død sild? Og hvordan lyder elektrisk folk? Alt det og meget mere kan I finde ud af til koncerten, der ligeledes sætter fokus på de ældre danske bryllupstraditioner og med sikkerhed vil få jer ud på dansegulvet, hvor Tumult vil guide i folkedans / rundtossedans / tumultdans (ja, kært barn har mange navne).  

Tumults tekster har deres helt særlige twist med historier som appellerer til den indre billedmager - ofte med et skævt omkvæd som er nemt at synge med på.

Det bliver en djævelsk dansant og det er så velspillet at selv englene synger med. Det er en performance, hvor man tydeligt fornemmer at her er tre spillemænd der står last og brast og giver sig selv for hinanden og publikum. Hvor end de spiller skaber de tumult på dansegulvet og undervejs lades publikum ikke i stikken, da Tumults smittende glæde og engagement inviterer alle med til festen. 

Vi glæder os til at se jer alle - og du er også velkommen selv om du ikke har et barn at tage med. 

Koncerten er Slagelse Bibliotek & Borgerservices bidrag til Kulturel Folkefest i SKælskør. 

Tumult består af:
Jørgen Dickmeiss; violin, mandolin, bodhran, vokal
Mikkel Grue; akustisk guitar, elektrisk guitar, dobro, kor
Jens Kristian Dam; trommer, perkussion, synths, kor

Udgivelser:
Walle Gnav (Go’ Danish Folkmusic 2001)
Kværn (Go’ Danish Folkmusic 2004)
Aldrig får jeg fred (Go’ Danish Folkmusic 2008)
Den bagvendte (Go’ Danish Folkmusic 2014)

Dansk folkemusik fra den nordiske undergrund hvor genrer flyder naturligt sammen. Ny og traditionel folkemusik som orkestret siden 1999 har udviklet med deres helt personlige udtryk og dokumenteret på fire prisnominerede cd'er.