CPH:DOX

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:30
Pris
Gratis
Target

AFLYST // SLAGELSE:DOX // Lige før døden

I samarbejde med CPH:DOX præsenterer vi SLAGELSE:DOX.

Kom og se Anne Wivels smukke dokumentarfilm med optagelser fra de sidste år af hendes mand – Svend Aukens - liv inden han døde på Bispebjerg Hospital. 

Vi sørger for kaffe, te og småkager.

Om filmen - Lige før døden
For 14 år siden gik instruktør Anne Wivels mand, politikeren Svend Auken, bort efter en periode med sygdom. Han tilbragte sin sidste tid på Bispebjerg Hospital. I dag vender Wivel tilbage til det samme hospice for at lave en selvbiografisk og reflekteret film om livet og døden - og om det helt fantastiske personale, der arbejder et sted midt imellem. Hvordan er det at gå på arbejde hver dag for at tage sig af mennesker, hvis liv er ved at rinde ud? Hvilke tanker gør man sig? Og hvordan gør man det sidste kapitel i et andet menneskes liv til en god, omsorgsfuld tid? Læger og sygeplejersker deler deres tanker om både de filosofiske og praktiske dimensioner af deres arbejde, når vi sidder med til deres møder. Wivel selv første dagbog over den sidste tid i sin mands liv, og vender tilbage til sine noter i en graciøs og livsbekræftende fortælling, hvor fortid og nutid spejler hinanden.

Tid: 73 min.
Instruktør: Anne Regitze Wivel
Sprog: Dansk
Undertekster: Engelsk

SLAGELSE:DOX og DOX:DENMARK
Dokumentarfilmfestivalen DOX foregår på samme tid i hele landet. Vi samarbejder med CPH:DOX og alle de andre DOX rundt om i landet.

I Slagelse Kommune bliver der vist film i Kosmorama, Korsør Kulturhus, samt bibliotekerne i Slagelse og Skælskør.